Sivut

torstai 28. maaliskuuta 2013

Kenties kaksi ulkokissaa


Pelle on nauttinut ulkoiluharrastuksestaan kohta jo vuoden päivät. Nyt myös Piitun kohdalla on alettu miettiä pitäisikö sille suoda samat ulkoilumahdollisuudet kuin Pellelle. Se on nähkääs alkanut osoittaa hieman kiinnostusta ulkomaailmaa kohtaan.  Jotenkin sen päätöksen tekeminen vaan ei tunnu yhtään niin yksinkertaiselta. Sehän voi jäädä auton alle. Tai eksyä. Joku eläinkin voi napata sen. Tai mitä, jos se ei enää haluakaan tulla kotiin. Ja miten se pärjää, kun se on niin pienikin.

Nyt kun Piitu vihdoinkin on tottunut ihmisiin ja siitä on tullut supersosiaalinen, olisi kurjaa jos se vieraantuisi meistä päästessään luontoon. Se on kuitenkin vasta niin vähän aikaan ollut ihmisistä kiinnostunut, että pienikin maistiainen vapautta voisi mahdollisesti sysätä sen takaisin siihen pisteeseen mistä lähdettiin. Sitten on turha enää odottaa sitä syliin puskemaan ja makaamaan.

Olemme erityisesti Lauran kanssa yrittäneet siedättää Piitua ihmiskontaktille ja tulokset ovat olleet tajunnan räjäyttävät. Ennen se ei antanut edes koskea kunnolla, mutta nyt sen saa jo nostettua hetkeksi syliin. Olisi todella kurjaa, jos näistä huimista edistysaskelista joutuisi luopumaan.

Mutta toisaalta, voiko näin itsekkäistä syistä kieltää kissalta sitä kaikkea mahtavuutta mitä se saisi ulkona kokea. On pakko myöntää, että ei Piitua kovin paljoa leikitetä sisällä. Se leikkii sen minkä se leikkii joko yksin tai Pellen kanssa. Onneksi näin isossa talossa on kuitenkin aika paljon tilaa temmeltää ja monta koloa mihin tunkea, joten tilanne on huomattavasti parempi, jos vertaa vaikkapa kerrostaloyksiöön. Mutta ulkona olisi niin paljon enemmän erilaisia virikkeitä. Kaikki ne äänet, hajut ja maut. Eihän elämä sisällä ja elämä ulkona ole virikkeiden osalta mitenkään vertailukelpoiset. Ulkona Piitu, vanha kunnon lintubongari, pääsisi tosi toimiin. Voisi tosin lintuharrastus mennä uusille urille. Tuskin tyytyisi Piitu enää vain katselemaan...

Onhan se toisaalta niinkin, että menköön, jos on mennäkseen. Se on jo pariin otteeseen päässyt haistelemaan ulkoilmaa ja selvästi alkanut rohkaistua sen suhteen. Ehkä Pelle vanhana konkarina toimisi mentoorina, jolloin voitaisiin välttyä suuremmilta vahingoilta. Sitä paitsi, jos nyt jotain on sattuakseen niin ei kai sille mitään voi. Pakko sekin mahdollisuus on hyväksyä.

Nyt Piitulla on kuitenkin kaulapanta varmuuden vuoksi, jos se vaikka sattuisi livahtamaan ulos. Katsotaan mihin suuntaan tilanne kehittyy. Toivottavasti se kuitenkin  jatkossakin on aamuisin oven takana odottamassa sisäänpääsyä ja oven auetessa tepastelee sisään innokkaasti maukuen ikään kuin sillä olisi ihan HIRVEÄSTI asiaa.


Heta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti